Työkalut

Tältä sivulta löydät tulevaisuusohjauksen työkaluja ja tehtäviä. Tehtävät on kehitetty yhteistyössä ohjaajien ja ohjattavien kanssa ja ne tukevat erityisesti elämän taitekohtiin liittyvien valintojen pohtimista. Pidemme myös asiantuntijaluentoja ja koulutuksia työkalujen käytöstä, voit lukea lisää esitteestämme: Tulevaisuusohjauksen koulutuspalvelut (pdf) Tiedustelut: tulevaisuusohjaus@utu.fi.

Tule tekemään Turun alueen osaamisen ja koulutuksen tulevaisuutta, osallistu tulevaisuuskuvien arviointiin!

Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen ja Turun kaupungin järjestämissä työpajoissa on visioitu neljä erilaista tulevaisuuskuvaa, joihin toivotaan kommentteja kaikilta alueen asukkailta. Tulevaisuuskuvien yhteydessä on väittämiä, joiden toivottavuutta ja todennäköisyyttä voi arvioida ja samalla jakaa näkemyksensä siitä, millaista osaamista alueella tarvitaan vuonna 2040.

Katso tulevaisuuskuvat ja ota kantaa: https://link.webropolsurveys.com/S/14B39E584D695F6C. Kyselyyn vastaaminen kestää n. 10-15 minuuttia. Kysely on avoinna 31.5.2020 asti.

Kyselyä suositellaan käytettäväksi myös eri koulutusasteilla opetuksen osana. Opettajille on laadittu oheismateriaalia ja harjoituksia yläkouluissa, toisella asteella ja korkeakouluissa käytettäväksi. Materiaalia voi hyödyntää lisäksi nuoriso- ja järjestötyössä sekä muissa opetuksen ja ohjauksen palveluissa.

Ohjaukseen ja tulevaisuudentutkimukseen liittyviä julkaisuja