Koulutus

Järjestämme täydennyskoulutusta tulevaisuusohjauksesta sekä teemme räätälöityjä koulutus- ja kehittämispalveluita eri kohderyhmille ja erilaisiin tilaisuuksiin. Ota yhteyttä niin suunnitellaan yhdessä teille sopiva koulutus. 

Lisätietoja asiantuntijaluennoista ja räätälöidyistä koulutuksista (pdf)

Tulevaisuusohjauksen menetelmät ja työkalut (15 op) avoimessa yliopistossa

Millaista on tulevaisuuden työelämä? Miten ohjata erilaisia ammatillista ohjausta tarvitsevia henkilöitä tekemään itselle mielekkäitä ja kestäviä valintoja? Miten toiminnallisia menetelmiä voi käyttää osana ohjaustyötä ja opetusta? Tulevaisuusohjaus tarjoaa konkreettisia välineitä ohjaustyöhön ja innostaa tulevaisuusohjauksen kehittämiseen omassa työympäristössä. Työskenteletpä osaamisen ja henkilöstön kehittämistehtävissä tai uraohjaajana koulussa, järjestössä tai vaikka yrityksessä, tämä opintokokonaisuus tarjoaa niin akateemista tutkimustietoa kuin käytännön työvälineitä ohjaustyösi tueksi. Opinnot sopivat kaikille aiheesta kiinnostuneille. Opintokokonaisuus alkaa lokakuussa ja on ollut tarjolla syksystä 2019.

Koulutuksen järjestetää Turun yliopiston avoin yliopisto. Opinnot ovat Turun yliopiston tulevaisuuden tutkimuskeskuksen järjestämiä erikoisopintojaksoja. 

Tulevaisuusohjauksen opintokokonaisuus sisältää opintojaksot:

  • Tulevaisuusohjaus 5 op
  • Tulevaisuusohjauksen menetelmät käytännössä 5 op
  • Henkilökohtaiset tulevaisuuspolut 5 op

Ilmoittautuminen syksyllä 2021 alkaviin opintoihin alkaa ma 20.9.2021 klo 10.00. 

Lue lisää avoimen yliopiston sivuilta: Tulevaisuusohjauksen menetelmät ja työkalut -opintokokonaisuus

Lisätietoa:
Suunnittelija Mia Stening, mia.stening[at]utu.fi
Opintosihteeri Elina Iso-Ilomäki, elina.iso-ilomaki[at]utu.fi

Opetushallituksen rahoittama opetustoimen ja varhaiskasvatuksen henkilöstökoulutus

2021–2022 tulossa on seuraavat täydennyskoulutukset:

Menneet

2020–2021 toteutettiin Osaamisidentiteettiä rakentamassa – opiskeluja urasuunnittelutaidot ammatillisessa koulutuksessa -täydennuskoulutus (9 op) yhdessä Oulun ja Hämeenlinnan ammattikorkeakoulujen kanssa.

Vuosina 2017–2019 järjestettiin Opetushallituksen rahoittamana Tulevaisuus paljon mahdollista! – Tulevaisuusohjauksen menetelmät ja työkalut -täydennyskoulutukset ( 12 op), jonka on suorittanut jo lähes 100 opettajaa ja ohjaajaa.

2018-2019 järjestetty täydennyskoulutus.