Opiskelijoille: Future Camp

Future Camp on osallistujia aktivoiva leirimuotoinen tapahtuma, jossa osallistuja pääsee kohtaamaan oman tulevaisuutensa erilaisten tulevaisuuteen orientoituvien harjoitteiden avulla. Tilan luomisessa käytetään valoja, ääntä ja musiikkia sekä leirihenkisiä kalusteita. Tapahtuma koostuu erilaisista toiminnallisista ja tulevaisuusajatteluun kannustavasta rastista, joissa mukana on tulevaisuustyökaluja, keskusteluja ja erilaisia harjoitteita. Tapahtuman kesto on 60–90 min.

Future Camp on suunniteltu yläkoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille, mutta on räätälöitävissä eri tarpeisiin ja eri kohderyhmille (myös aikuisille!). Tapahtuma soveltuu esimerkiksi yhteiskuntaopin, elämänkatsomustiedon, työelämätaitojen ja oppilaanohjauksen opetukseen, teemakokonaisuuksien osaksi ja tukee laaja-alaisen osaamisen kehittymistä.

Future Camp -konsepti on kehitetty Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksessa vuonna 2014 ja siihen on osallistunut jo yli 800 eri-ikäistä nuorta eri oppilaitoksista ja paikkakunnilta.

Future Camp -koulukiertueen tunnelmia 2014: https://www.facebook.com/futurecamp.fi

Tiedustelut: tulevaisuusohjaus@utu.fi