UTUA Tulevaisuussimulaatio

UTUA Tulevaisuussimulaatiossa käyttäjälle esitellään erilasia opintoihin ja työelämään liittyviä valintatilanteita. Simulaatiossa on mahdollista kokeilla eri vaihtoehtoja ja muodostaa siten erilaisia tulevaisuuden polkuja. Tulevaisuuden kokeilu kertoo myös siitä, millaisia päätöksiä teemme oman elämän suhteen: haluanko valita tuttuja ja turvallisia vaihtoehtoja vai olenko valmis myös epävarmempiin ratkaisuihin?

Simulaation sisältöä on tuotettu yhteistyössä työvoimakoulutuksen järjestäjien ja koulutukseen osallistujien kanssa. Simulaation kanssa on samanaikaisesti kehitetty myös palautetyökalu ja oman tulevaisuusajattelun arviointityökalu.

Lisätietoa UTUA-hankkeesta: www.utua-hanke.fi

Muita tulevaisuusohjauksen ja -ajattelun työkaluja: www.tulevaisuusohjaus.fi

Suomeksi På svenska

Simulaatio on kehitetty UTUA - uutta tulevaisuutta luomassa hankkeessa, jota koordinoi Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskus. Hankkeen osatoteuttaja on Länsirannikon Koulutus Oy WinNova ja päärahoittaja Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ja se toteutettiin 1.3.2015–31.12.2017. Hanke kuuluu Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 Suomen rakennerahasto-ohjelmaan ja sen virallinen nimi on ”Get another life – hanki itsellesi uusi tulevaisuus.